Blog

İş ve Özel Yaşam Dengesi Neden Önemli?

Yaşam 1 dk.

İş ve Özel Yaşam Dengesi Neden Önemli?

İş hayatı ve özel hayat arasındaki sınırlar gün geçtikçe silikleşiyor. İş hayatı günün önemli bir kısmını alırken, özel hayatta çıkan sorunlar daha ağır hissediliyor. Oysa ki ideal denge ile iki cepheyi de verimli bir şekilde yönetmek mümkün... Sağlıklı bir özel hayat, iş yaşamını da doğrudan etki ediyor. 

Günümüz İş Dünyasında Kadın-Erkek Meselesi 

Tam zamanlı çalışan kişiler günün temposu sona ererken evdeki sorumlulukları da sürdürülebilir kılmaya çalışıyor. Bu noktada kadın ve erkek arasında belirgin farklar mevcut. Tam zamanlı çalışan kadınlar eve döndüklerinde ev işleri ve varsa çocuğun sorumluluklarıyla da ilgileniyor. 

Kadın ve erkeğin huzurlu bir iş yaşamına sahip olabilmesi, özel hayatlarındaki dinamiklerin de daha başarılı ilerlemesini sağlıyor. Yöneticilerin çalışan mutluluğuna çok daha fazla eğilmesi, iş yeri huzurunun titizlikle tesis edilmesi ve sorunlara değil çözümlere odaklanılması iş ve özel yaşam arasındaki köprünün daha sağlam olmasını mümkün kılıyor. 

İş ve Özel Yaşam Dengesini Sağlamanın Sırları 

Acil kavramını doğru biçimde tespit etmek gerek. İş yaşamına özel hayat problemlerini taşımamak, özel hayata ise iş yeri sıkıntılarını yansıtmamak büyük değer taşıyor. 

Bulunduğunuz zamanın içinde kalmak oldukça önemli. İşteyken görevlerle ve yapılması gerekenlerle meşgul olmak, evdeyken ise dinlenmeye vakit ayırmak gerekiyor. 

Pratik çözümler hayat kurtarır. Fazla vakit kaybettiren ve gereksiz oyalayan konuları elemek zamanı daha değerli kullanmayı kolaylaştırıyor. Küçük işler için pratik çözümler yaratmak güne değer kazandırıyor. 

"Hayır" diyebilmek kilit unsurdur. Gerektiğinde bu sihirli sözcüğü kullanmak günlük veya haftalık planların aksamamasını ve kontrolü daima elde tutmayı mümkün kılıyor. 

Avita Çalışan Destek Programı iş yaşamı ve özel yaşam arasında denge kurulmasına olanak sağlıyor. Geliştirilmiş etkin çözümler sayesinde iş yeri performansı artarken; özel yaşama vakit ayırmak ise kolaylaşıyor. Günlük yaşama dair durumları süratle çözen Çalışan Destek Programı ile hem güne değer katmak hem de iş yeri kârlılığını artırmak mümkün hale geliyor.