Blog

Çalışan Verimliliğini Artırmanın Yolları

Çalışan Verimliliğini Artırmanın Yolları

Bir kurum daima çalışanlarının daha iyiye ilerlemeye olan hevesiyle başarıya ulaşır. Bunun için gerekli olan en önemli koşul çalışan verimini artırmaktır. Peki, nasıl? İşte püf noktaları... 

Ekonomik Teşvikler 

Ekonomik teşvikler şirket içerisinde herkesi kapsayacak şekilde tasarlanmalı. Kıdemli elemanların yanı sıra alt kadroda çalışan bireyleri de gözetmek en doğrusu olacaktır. Teşvik sürecini dikkatlice planlamak harcamaların ve gelir/kazanç hedeflerinin dengelenmesini kolaylaştırır. 

Nezaket Kuralları 

Yöneticilerin en sık kaçındığı şeylerden biri takdir göstermek veya teşekkür etmektir. Oysaki "Teşekkür ederim", "Eline sağlık", "Çok beğendim" gibi cümleler çalışanın emeğine verilen saygıyı ortaya koyar. Açıkça ifade edilen saygı ise çalışanın motivasyonunu besler ve çalışan verimliliğini artırır. 

Destek Olmak 

Tüm çalışanların birer birey olduğunu asla unutmamak gerekir. Destek olmak farklı biçimlerde kendini gösterebilir. Makul seviyeli bir esneklik, ihtiyaç duyulan ekipman ya da sadece haksız eleştiriye karşı sağlanan duygusal bir destek çalışanların şirkete yönelik sadakat anlayışını kuvvetlendirecektir. 

Çalışma Saatleri 

Çalışma saatlerini makul ölçülerde ayarlayan kurumlar çalışanlarının verimini artırmakta daha başarılıdır. Uzun çalışma saatleri yerine işin gerektirdiği ve çalışanın etkin performans sağlayabileceği saatler belirlemek kritik unsurdur. 

*** 

Avita Çalışan Destek Programı çalışan bireylerin günlük yaşamında destek alabileceği pek çok önemli kategoriyi içeren 7/24 danışmanlık ve bilgilendirme hizmetidir. Çalışanların iş ve özel yaşamlarını dengelemeleri ve sorunlarını kolaylıkla çözmeleri iş yaşamındaki performans ve verimliliklerine doğru etki eder. Bu program ile çalışanların şirketlerine daha çok katma değer sağlamaları mümkün kılınır ve iş yeri performansı önemli ölçüde artış gösterir.