Blog

İhtiyacınız Olan Destek Yanı Başınızda: Online Psikolog

Sağlık 4 dk.

İhtiyacınız Olan Destek Yanı Başınızda: Online Psikolog

Günümüzde psikolojik destek almak tabu olmaktan uzaklaşmaya başlamış gibi gözükse de aslında yapılan araştırmalar pek çok insanın ihtiyacı olan desteği almaya çekindiğini göstermekte. Mental sağlığın fiziksel sağlığı da ciddi oranda etkilediği bilinirken insanların bazı tabulara boyun eğmesi ve psikolojik destek almaya ön yargılı yaklaşması maalesef oldukça ciddi bir sorun. İnsanların psikolojik destek alma noktasında çekinceler yaşamasının pek çok nedeni var. Toplumsal ön yargılar da bu çekincelerin oluşmasının en temel nedenleri arasında yer almaktadır.

Psikolojik destek almaya karşı olumsuz yaklaşmanın pek çok sebebi var. Aslında söz konusu sebepleri, insanların olumsuz yaklaşmalarının nedenleri yerine bu desteği almaktan kaçınmak için kendilerini inandırdıkları bahaneleri olarak adlandırmak daha doğru olur.



  • İnsanların psikolojik destek almayı zayıflık ya da hastalık olarak görmesi,
  • Süreci önemsizleştirmesi,
  • Son ana kadar psikolojik destek alma ihtimalini görmezden gelmesi,
  • İnsanlar ne der çekincesi,
  • Düzenli olarak seanslar için zamansızlığı bahane etmesi,
  • Çevrenin “sen güçlüsün, tek başına çözersin” baskısı kurması,
  • İlk adımı atmanın zor gelmesi gibi nedenler aslında pek çok insanın kendini inandırmak için kullandığı bahanelerdir.

Öyle bir dünya düşünün ki en sevdiğiniz insan depresyondan çıkmak için spor yapmanızın iyi olacağını söylüyor ve siz yukarıda bahsettiğimiz diğer tüm nedenleri de bu önerinin arkasına alarak içinde bulunduğunuz durumdan spor yaparak çıkmaya çalışıyorsunuz. Elbette spor yapmak, sağlıklı beslenmek ya da belirli bir rutine sahip olmak insan psikolojisine çok iyi gelen deneyimler arasında yer alır ve bazı durumlarda işe yarayabilir. Peki gerçekten depresyonda olan bir insanın üzerinde bu önerinin işe yaramama ihtimalini göz önünde bulundurunca sonucun ne olacağını tahmin etmek çok mu zor? Depresyonda olan bir insanın hayatına yeni bir rutin eklemesi ve buna sadık kalması zordur. Hatta bunu yapmak için istek duyup bir salona yazılması ya da bir kişisel antrenör ile çalışmaya başlaması sorunun çözüleceği anlamına gelmez. Depresyonda olan kişinin yazıldığı salona gitmemesi, antrenörüne sürekli bahaneler sunması daha güçsüz, başarısız ve hatalı hissetmesinin önüne açmaktan başka bir işe yaramaz. Bu noktada en değer verilen insanın önerisinin işe yaramaması da kişinin daha büyük bir çöküş yaşamasını tetikleyebilir. Her insanın kendisi ile ilgili ihtiyaçlarını belirlerken gerçekten şeffaf olabilmesi ve ön yargılardan sıyrılarak seçeneklerini değerlendirmesi gerekmektedir.

Bu tür sarsıcı durumlarla karşı karşıya kalmamak için dünyanın yıkmaya çalıştığı bir tabuyu yok saymayı öğrenmek gerekiyor. Psikolojik destek almak pek çok ülkede tabu olmaktan çıkıyor. Oyun şirketleri oyunlarını tasarlarken söz konusu oyunların farklı yaş gruplarındaki insanlar üzerinde oyunların nasıl etki edeceğini görebilmek, oyuncuların psikolojilerini etkileyecek hamleler yapmak için danışmanlarla çalışıyor. Kurumsal firmalar çalışanlarının psikolojik destek almasını destekliyor. Özellikle insan kaynakları departmanında kriz durumları için yapılan hazırlık senaryolarında psikolojik destek önemli ve vazgeçilmez bir çözüm olarak yer alıyor.

Siz Yeter ki İsteyin

Covid-19 pandemisi insanlığa çok ciddi dersler veren, yeni bir dünyanın mümkün ya da mecburi olduğunu gösteren bir süreci başlattı. Pandemi bir gün bittiğinde hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını tüm dünya kabullendi. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak demek her şey çok kötü, olumsuz ya da üzücü olacak anlamına gelmiyor elbette. Bu değişimin getirdiği yeni alışkanlıklar insanlara farklı kapıları açıyor, dijital dünyanın ve online deneyimlerin önemini gösteriyor. 

Pandemi sonrasında toplantılar için uzun yollar gitmeye, saatlerce hazırlanmaya gerek kalmayacak. Bu dönemde evden çalışmaya uyum sağlayan pek çok şirket azalan maliyetleri ve artan çalışan verimliliği ile uzaktan çalışmaya devam edecek. Tüm dünya genelinde psikolojik desteğe en çok ihtiyaç duyulan bu zor dönemde online psikolojik destek başlaması ile pek çok insan almaktan çekindiği desteği konfor alanından uzaklaşmadan alabilmeye başladı. Online psikolog kavramı bu konu ile ilgili tabuların çok daha hızlı ve kolay yıkılmasına yardımcı oluyor. Pandemi dönemi psikolojik desteğe ihtiyacı arttırmış olsa da bu desteğe ihtiyacı olan ama almaktan çekinen insanlar için yepyeni bir yöntemin ortaya çıkmasına da neden oldu. Artık online psikolojik destek almamak için her zaman arkasına saklanılan bahaneler geçerliliğini yavaş yavaş yitiriyor.

İhtiyacınız Olan Her Konuda Yanınızda

Psikolojik destek almak için mutlaka travmatik bir olay yaşanmasına gerek yok. Bu tür bir inanış ne yazık ki toplumsal baskılardan ortaya çıktığı için sadece kaygı yaşayan ya da odaklanma sorunu olan birisinin psikolojik destek alması abartı kabul edilebiliyor. Oysa insan hayatındaki herhangi bir değişimin, hayat kalitesini olumsuz etkileyen bir davranışın ortaya çıkmasının mutlaka irdelenmesi gerekir. Kaygı bozukluğu, stres, depresyon belirtileri, ilişki sorunları, aile içi anlaşmazlıklar, iş yerinde yaşanan sorunlar, konsantrasyon sorunu, öfke kontrolünde zorlanma gibi pek çok durum karşısında psikolojik destek alınması önemlidir. Bu durumların hepsi başlı başına bir sorun olabilirken aynı zamanda daha derinlerde yatan bir sorunun kendini gösterme şekilleri olarak da kabul edilebilirler. Bu nedenle de insanın yaşadığı herhangi bir değişimi uzun süreli olarak görmezden gelmesi kendine vereceği en büyük zararlardan birisi olacaktır.

Online psikolojik destek almanın sunacağı onlarca avantajın yanı sıra daha sakin bir ruh haline sahip olmanın yaşam kalitesi üzerindeki dikkat çekici etkisini de göz önünde bulundurmak, bu sürecin denemeye değer olduğunun en temel göstergesidir. Avita Online Psikolojik Destek ile alanında uzman psikologlarla kendinizi rahat hissettiğiniz her yerde ihtiyacınız olan desteği alabilirsiniz.

Ailevi problemler, ilişki sorunları, iletişim problemleri, travmatik olaylar, iş hayatında karşılaşılan zorluklar, takıntılar, öfke kontrol sorunları, psikosomatik hastalıklar, konsantrasyon eksikliği ya da odaklanma sorunları için online psikolojik destek alınabilmektedir.

Birebir Danışmanlık

Online psikolojik destek almak ile yüz yüze psikolojik destek almanın arasındaki tek fark süreçte danışman ve danışanın bulundukları ortamların farklı olmasıdır. Bunun dışında her iki yöntemde alanında uzman kişiler tarafından efektif olarak uygulanabilmektedir. Bu nedenle birebir danışmanlık hizmeti alırken güvenilir bir platform ve uzman danışmanlar ile çalışmayı tercih etmek sonuç almak için yeterlidir. Son dönemlerde online psikolojik destek çözümlerinin artması ile birlikte yapılan araştırmalar da online destek alan kişilerin çok daha hızlı sonuç elde ettiği, daha rahat olduğu gözlemlenmiştir. Bu sonucun elde edilmesinde kişinin görüşmelere gitmemek için kendisini inandıracağı bahanelerin azalması ve konfor alanından çok fazla uzaklaşmadan ihtiyaç duyduğu desteği alabilmesinin etkisi yüksektir.

Avita Online Psikolog ile ihtiyacınız olan konuda uzmanlaşan psikologlar ile kısa sürede iletişime geçebilir ve bahanelerden kurtulup, tabuları yıkarak hayatınızı değiştirecek o önemli adımı şimdi atabilirsiniz. Hızlı ve güvenilir bir çözüm elde etmek, kendi alanlarında uzmanlaşan psikologlar ile online görüşmeler yaparak hayatınızda değişime yer vermek ve en önemlisi tam ihtiyacınız olan anda, istediğiniz yerde yapacağınız görüşmeler ile kendinize gerçekten de sahip olmanız gereken mutluluğu, huzuru, inancı hediye edebilirsiniz.

Avita Online Psikolog’tan istediğiniz zaman istediğiniz yerde güvenilir bir şekilde online psikolojik destek almak için buraya tıklayınız.

Avita Online Psikolog Yayında!