Blog

İş Yerinde Performansınızı Düşüren ve Vaktinizi Çalan Durumlar

Yaşam 2 dk.

İş Yerinde Performansınızı Düşüren ve Vaktinizi Çalan Durumlar

Sabah güne zinde başlamak ve iş yerinde yüksek performans ile ilerleyebilmek her çalışanın ortak isteğidir. Ancak bazı durumlar işe odaklanmayı zorlaştırırken üretkenliği de düşürür. İşinize olan özverinizi zedeleyen bu durumları bilmek ve güvenilir kaynaklarla çözüme kavuşturmak, kariyerinizde sürdürülebilir başarıyı sağlayacaktır.

İş yerinde verimliliğinizi düşürüp vaktinizi çalan 4 farklı durumu birlikte inceleyelim!

1. Tıbbi İhtiyaçlar

Yoğun bir iş sürecindesiniz. Ancak bir yakınınız hastalandı ve bu durum oldukça canınızı sıkıyor. İyi bir doktor ve hastane desteği için araştırma yapmanız gerekiyor ve mevcut yoğun temponuza bu titiz araştırma süreci ekleniyor. 

Belki de hamilesiniz ve yol haritası çizmek için güvenilir bilgilere ihtiyaç duyuyorsunuz. Bilgi çağının getirdiği yoğun içeriklerden en doğru olana ulaşmak ve buna zaman ayırmak iş sürecinizin akışını önemli ölçüde engelliyor. Böyle bir durumda iş verimliliğinizin düşmesi ve vaktinizin yitip gitmesi kaçınılmaz olacaktır.

2. Ofis Ergonomisi

Tüm gün evde veya ofiste çalışmak bel, boyun ve sırt ağrılarını da beraberinde getiriyor. Ofis ergonomisini bilmek ve kendinizi buna göre desteklemek bu aşamada büyük bir değere sahip. Fiziksel rahatsızlıkların getireceği risk yüzdesini minimuma düşürerek çalışanların maksimum iş verimine ulaşmasına olanak sağlıyor. Bu süreçte doğru tespiti yapmak ve iyi bir uzman arayışına girmek iş akış sürecinde zaman ve enerji kaybına yol açacaktır.

3. Yenidoğan Bakımı

Çalışma yaşamında aktif olan her anne-baba bilir ki yenidoğan bakımı günlük enerjinizin önemli bir kısmını alıyor. Bu dönemi en verimli şekilde yönetmek kolay olmadığı gibi önemli bir konu haline geliyor. Bebeğin uykusu, banyosu, odasının ısısı ve evde bebek bakımına dair pek çok konu bu sürecin ana başlıklarını oluşturuyor. Ayrıca doğuma hazırlık bilgilendirmesi ve merak edilenlerin cevaplanması için bir uzman arayışına girmek ve görüşmeler yapmak da günlük iş akışınızı olumsuz etkiler.

4. Sosyal Yaşam

Yıl boyunca çalıştınız ve çok beklediğiniz o tatilin vakti geldi veya yoğun iş temponuza beklenmedik bir seyahat  eklendi ve planlamaya ayıracak vaktiniz yok! Ulaşım ve konaklama detaylarının yanı sıra sürücü kiralama ve etkinlik servislerini de araştırmanız gerekiyor olabilir. Üstelik köpeğinizi evde bırakmak istemediğiniz için evcil dostunuzu kabul eden güvenilir bir otel bulmaya da ihtiyacınız var. Tüm bunları araştırmak hem yorucu hem de fazlasıyla zaman kaybettirici olabilir.

5. Ev/Bahçe Bitkileri Bakımı

Menekşelerim neden çiçek açmıyor? Orkide toprağı nasıl değişir? Süs bitkilerinin bakımı nasıl olmalı? Hem çalışan hem de bitkileri seven biriyseniz bu sorular zihninizin bir kısmını işgal edebiliyor. Bitkilerin bakımının programlanması ve bakım esnasında karşılaşılan olumsuzluklara karşı doğru bilgiye dayalı destek almak önemli hale geliyor.

***

Kolaylıkla üstesinden gelebileceğinizi düşündüğünüz ancak çalışma saatlerinize ek olarak zaman ve enerjinizi alacak detaylar, Avita Çalışan Destek Programı'nın sosyal yaşam ve genel bilgi hizmetleri sayesinde kolay ve güvenilir bir şekilde çözülür ve günlük akışınızda size ve sevdiklerinize konfor sağlar. İş yerinize özel Avita hattını arayarak, vaktinizi çalması muhtemel konuların araştırılmasını talep ederek endişelerinizi giderebilir ve en hızlı şekilde çözüme ulaşabilirsiniz.

Veteriner danışmanlığı, teknodestek, sağlıklı beslenme danışmanlığı ve benzer pek çok konuda da Avita yanınızda!

İletişim Formu

Detaylı bilgi almak için aşağıdaki formu doldurarak size ulaşmamızı sağlayabilirsiniz.