Blog

Velilerin Okula Dönüş Telaşı

Yaşam 1 dk.

Velilerin Okula Dönüş Telaşı

Çalışan anne babalar çocuk büyütme sürecinde önce bakıcılar ve aile büyükleri, sonrasında ise kreş ve okullardan destek alıyor. Pandemi dönemi ise günlük yaşama dair bilinen tüm kuralları yeniden yazıyor. Anne babalar pandemi döneminde tam zamanlı ebeveynliğin yanı sıra öğretmenlik görevini de üstlenmek durumunda kalabiliyor. Aynı zamanda kendi işlerini de eksiksiz ve vaktinde tamamlamaya gayret ediyorlar.

Özellikle çocukların yüz yüze eğitime tekrar başlayacağı önümüzdeki dönemde bu yoğun telaş; endişe ve panik hislerini de tetikleyen bir unsur...

Çocuğumun Okula Dönmesi Güvenli mi?

Covid-19 salgını sırasında ebeveynler çocuklarının güvenliği konusunda tüm detayları gözden geçiriyor. Gerekli önlemler alındıktan sonra okula geri dönmek çocuklar için büyük bir ihtiyaç... Okula geri dönmek güvenli mi kaygısına saplanıp kalmak ise hem ebeveynleri hem de çocukları olumsuz yönde etkiliyor.

Okulun, çocukların menfaatini koruyacağına güvenmek ve sürecin takipçisi olarak tedbirli ilerlemek gerekiyor. Çünkü öğrenciler yalnızca okulu değil, arkadaşlarını da çok özlüyor. Okulda çocukların akademik bilgilerinin yanı sıra sosyo-duygusal becerileri de gelişiyor. Hem akademik bilgilerin telafisi hem de sosyo-duygusal gelişimi önceliklendirmek için kaygılardan sıyrılmak şart.

Çocuğum Derslerde Geride mi Kaldı?

Dünyanın dört bir yanında pandemi süreci öğrencilerin zor şartlar altında eğitimlerine devam etmesine yol açıyor. Çocuklar, öğretmenlerin ve velilerinin desteğiyle derslerine devam etmeye gayret ediyor. Bununla birlikte pek çok okulda öğrenciler dersleri yakalamak için ekstra desteğe ihtiyaç duyabiliyor. Bu telafi sürecini planlamak ve takip etmek ise ebeveynlerin endişelerini artırıyor.

Velilerin "Okula Dönüş" Telaşında Psikolojik Desteğin Önemi

Velilerin sakin olması çocukların da sakin kalmasını sağlayacaktır. Böylece bu zorlu süreci yönetebilmek de kolaylaşır. Endişe ve panik hislerinden arınmanın en etkin yolu ise bu süreçte uzman desteğine başvurmaktır. Avita Çalışan Destek Programı kapsamındaki Psikolojik Destek seçeneği ile bu kaygılardan sıyrılmak mümkün. Hem iş yaşamını hem de özel yaşamı etkileyen kaygı, endişe ve korkulardan uzaklaşmak için Avita'nın profesyonel psikolog hizmetinden faydalanabilirsiniz.

İletişim Formu

Detaylı bilgi almak için aşağıdaki formu doldurarak size ulaşmamızı sağlayabilirsiniz.